Featured Projects

At Arris Design, we are not limited to one type of design. We want to ensure the work we produce is right for you, and you alone. Our areas of expertise include, but are not limited to: Workplace, Medical, Institutional, and Common Spaces. Highlighted below are a few of the many projects we have had the privilege to work on over the years.

WORKPLACE DESIGN

Other Workplace Projects

Allnorth Engineering (Vancouver, Kelowna and Saskatoon)

Bank of Tokyo

Brex

City of Whitehorse

Community Living Society

Get Chalk (Halifax)

Global Mining (multiple projects)

30,000 SF

1,851 SF

8,816 SF

4,500 SF

7,344 SF

4,316 SF

+30,000 SF

KO (Montreal)

PFM Executive Search

Rio Tinto Mining

SFU Office of the President

SFU Lifelong Learning

SNC Lavalin

Timbre (Auckland NZ)

12,000 SF

​3,797 SF

4,096 SF

1,645 SF

1,600 SF

19,945 SF

7,450 SF

 

BINARY STREAM

​Burnaby, BC
12,903 SF

Binary Stream asked us to create a design that reflected their mandate to create a new corporate culture for their dynamic and youthful team. Working spaces are sprinkled with pockets of open and closed social spaces allowing for quick collaboration between team members. This dynamic space features warm and welcoming touches of wood and vibrant blues to support the company’s vision for a fun but functional workplace.

b

b

ERO COPPER

Vancouver, BC
2,853 SF

Ero Copper is a Vancouver-based copper mining company with operations in the Curaçá Valley in Brazil. The client wanted the space to be branded in a way that matched their copper business.  Using copper and teal colours, along with topographic graphics, created a design aesthetic that reflected their corporate vision.

b

b

COBS BREAD HEAD OFFICE

Vancouver, BC
4,968 SF

Cobs Bread was all about the branding.  Throughout their space we incorporated a bright, dynamic environment that highlighted the Cobs famous red logo. With their new open office layout, zones were planned to help differentiate the various departments. The design of the new office created a functional and lively environment for their growing team.

b

b

VALEYO INSURANCE

Burnaby, BC
8,746 SF

Valeyo wanted a bright and contemporary space that had a modern feeling but was still warm and welcoming. By using a soft, neutral colour palette, with warm wood accents the design was able to marry these ideals.

b

b

CROW & BARKER

Montreal, QC
8,014 SF

Inspired by the prohibition era, this out-of-the-box advertising agency in Montreal wanted a fun and social office for their dynamic team. The open office design is paired with numerous meeting spaces, smaller meeting rooms and private telephone rooms to provide a variety of functional working spaces. Together with the hand painted work of a well-known Montreal street artist, the C&B office features their very own bar lounge that functions as their all team space.

b

b

DAVIDSON BROS.

Burnaby, BC
8,911 SF

Davidson Bros. needed to transfer a tired and worn office/warehouse space into a showpiece that created a collaborative work environment while reflecting their business ideals. The main office features a highly contrasted colour scheme with sleek black hardware and timeless finishes This is not your typical contractor office.

b

b

SFU BEEDIE SCHOOL OF BUSINESS

Vancouver, BC
4,096 SF

As one of Canada’s leading business schools, SFU Beedie required an administrative office to reflect their ever-changing vibrant cohort. With a mix of open workstations, closed offices and team meeting areas, the design was able to achieve a functional space program that encourages collaboration, bolsters communication and increases productivity.

b

b

HEALTHCARE DESIGN

COPEMAN HEALTHCARE

North Vancouver, BC

Copeman Healthcare in North Vancouver did not want a 'typical' medical office.  This semi-private clinic was created using a warm colour palette with soft blues and accented wood features. Copeman Healthcare emphasized the need for a non-institutional atmosphere delivering a relaxed and comforting space for their patients.

b

b

CARDIOLOGIST OFFICE

Surrey, BC

Create a welcoming, bright and natural medical clinic was the main goal for this Cardiologist’s clinic. Natural wood-look flooring, bright white finishes, and modern hardware were used to create a calm and inviting space for their clients.

b

b

COPEMAN MENTAL HEALTHCARE

Downtown Vancouver, BC

Copeman is launching a new mental health clinic in downtown Vancouver.  The challenge with this project was to maintain the existing corporate branding but adding a softer, more residential feel in the consulting rooms. Adding other unique features like wellness and meditation rooms adds to this less clinical approach.

b

b

Other Healthcare Projects

Copeman Healthcare Surrey

Cowichan MEDcare

Dr. Jorge Denegri

Davies Pharmacy

Vancouver Skin Care Pharmacy

Dr. Grouper

 

INSTITUTIONAL DESIGN

COAST MOUNTAIN COLLEGE LIBRARY

Terrace, BC

Furniture Selection

The design of the newly renovated Coast Mountain College library was inspired by the college’s natural surroundings in Terrace, BC.  The students were given three design schemes to vote on and selected the palette with natural green and blue hues. Circular library stacks weave together leading to the main feature of the library, a sacred Indigenous reading circle. The furniture creates both quiet and collaborative spaces for the students to enjoy.

COAST MOUNTAIN COLLEGE LOUNGE

Terrace, BC

Furniture Selection

As part of a large architectural renovation of their Cedar Building, Coast Mountain College collaborated with us to furnish the student lounge space, team rooms and quiet study area. Modular and versatile pieces were selected for the lounge to give the students the freedom to redesign the lounge to suit their usage needs. Team rooms were designed for full media collaboration and the quiet area was arranged with fixed elements ensuring quiet contemplative areas for students.

Other Institutional Projects

Coast Mountain College - Housing Project

Stenberg College

SFU Centre for Dialogue

SFU Beedie School Campus

SFU Surrey

BACI Community Centre

 

PUBLIC SPACE DESIGN

SPENCER BUILDING ELEVATORS

Downtown Vancouver, BC

The Spencer Building has been an icon of West Hastings since 1928. The exterior is a blend of Gothic Revival and Art Deco styles, featuring intricate cast stones and brick masonry. To contrast this historical building the landlord was looking for a modern redesign of the elevator cabs more reflective of the young and dynamic tech companies housed in the building. The design uses sleek contemporary glass and steel with a large historical photo paying homage to the past.

b

b

VANCOUVER LOOKOUT ELEVATORS

Downtown Vancouver, BC

The popular attraction providing 360° views of Vancouver begins with a 40-second ride up in a glass elevator. The owner wanted a clean lined contemporary cab with photographs that showcase some of Vancouver's key tourist icons.  These panels allow for interchangeable images giving creative flexibility to the attractions moderators.

b

b

Other Public Space Projects

555 W. Hastings Corridors

999 W. Hastings Corridors & Washrooms

815 W. Hastings Corridors

1090 W. Pender Lobbies

800 W. Pender Corridors and Washrooms

Harbour Centre Lookout

 

©2020 by ARRIS DESIGN

#205-815 West Hastings Street

Vancouver, BC V6C 1B4, Canada

info@arrisdesign.ca

604.408.4847

Business Hours

Monday to Friday

9 AM  to 5 PM